Boligadvokat

Køb af bolig er én af de største økonomiske dispositioner man foretager som privatperson.

Det er derfor en god idé at søge kvalificeret juridisk rådgivning.

Få en forståelse om boligadvokat

Vi yder kvalificeret rådgivning ved køb af ejerbolig – hus, ejerlejlighed eller ideel anpart. Vi har stor erfaring med gennemgang af købsaftalen og ikke mindst alle de underliggende bilag om servitutter, fredningsbestemmelser, tilstandsrapport, ejerskifteforsikring, ejerforening, jordforureningsforhold og meget andet.

Det vigtigste råd er, at du skal sørge for, at der indsættes et advokatforbehold i købsaftalen. Uden advokatforbeholdet er du bundet af købsaftalen og jeg har ikke mulighed for at ændre betingelserne. Ligesom du skal betale 1 % af købesummen i godtgørelse til sælger, hvis du er nødt til at fortryde købet.

Advokatforbeholdet skal formuleres sådan her:

”Handlen er betinget af købers advokats godkendelse af handlen i sin helhed. Indsigelser skal være mægler i hænde senest 3 hverdage efter at købsaftalen er underskrevet af køber og sælger”.

Prisen på en andelsbolig er – modsat andre typer af boligkøb – reguleret ved lov. Derfor er det en rigtig god idé, at få rådgivning om andelsboligforeningens økonomiske og juridiske forhold, inden købet af en andelsbolig. Der er økonomisk gode og dårlige andelsboligforeninger og en granskning af foreningens økonomi ved en advokat, vil forhindre dig i at gøre et dårligt køb.

Andelsboligkøb er én af vores absolutte kernekompetencer.

Har du selv fundet en køber til din ejerbolig, kan vores erfarne advokater bistå med at få handlen på plads.

Der skal udarbejdes en købsaftale, som indeholder kravene i henhold til lovgivningen til sælgers oplysningspligt, til eventuel tilstandsrapport og ejerskifteforsikring. Derudover skal en købsaftale sikre at overdragelse af ejendommen følges ad med købers betaling af købesummen og mange andre ting. Købsaftalen er et meget vigtigt juridisk dokument, som regulerer handlen og også de eventuelle problemstillinger, som måtte opstå efterfølgende.

Start en dialog med os

Udfyld formularen nedenunder, og vi vil gøre vores bedste for at besvare den, så hurtigt som muligt.